Mustankirjava, 150cm
s.2016

Testatusti: Pssm neg, värigeenit EE Aa T

Shining Lenny eli tuttavallisemmin Lenni syntyi peräseinäjoella Mäntykosken tilalla 2016. Lennin vanhemmat ovat The Greenhills Samuel, brittituonti ja Lotte Van Gelinden, hollannin tuonti. Heidän vanhemmistaan ei ole tarjolla luotettavaa tietoa. Näiden kahden yhdistelmästä syntyi upea, rakenteeltaan tiivis, huumorintajuinen oripoika, jonka karvoista olisi monelle jaettavaa. Nyt viisivuotiskaudella lenni on noin 150cm säkäkorkeudeltaan. Liikemekaniikan kannalta pitkä, viisto, lihaksikas, hyvin asettunut alas laskeutuva lapa antaa Lennin liikkeelle näyttävyyttä, lennokkuutta ja korkeutta sekä vahva ja lihaksikas perä voimaa. Luusto on raskas, mutta kroppa notkea. Lenni edustaa niin sanottua traditionaalista irlannincob-tyyppiä, joka on kooltaan, rakenteeltaan ja karvoiltaan lähellä alkuperäistä, irlantilaista jalostuslinjaa.

Luonteeltaan lenni on hyvin utelias ja seurallinen. Lenni on Kiltti kuin mikä, ja rakastaa lapsia. Kotioloissa Lennillä on usein hyväntahtoiset jekut mielessä. Niinpä sitä voikin pitää hyvin huumorintajuisena hevosena. Työmoodissa Lenni on herkkä ja yritteliäs. Peruskoulutuksessa oli helppo edetä juuri hyvän liikemekaniikan, herkkyyden ja yritteliäisyyden myötä, ja lenni itse olisi halunnut edetä nopeammin kuin omistajana kasvuvaiheita seuratessani olisin halunnut. Lennillä on annettavaa monelle tammalle. Suosittelen käyttämään etenkin tammoille, joiden jälkeläisiltä toivotaan enemmän rotutyypillisyyttä karvojen tai luuston puolesta, mutta myös tammoille, joiden jälkeläisiä toivotaan käyttölinjoille eri lajien piiriin.

Lennin jalat on kuvattu moitteetta, hän on pssm1-negatiivinen sekä cem-negatiivinen. Värigeenitestein Lenni kantaa dominoivaa mustaa tuplana, heterotsygoottista tobianoa sekä agoutia (EEAaTo).

Shining Lenny astuu kesällä 2021 Hyvinkäällä sovitusti.
Varausmaksu: 300e (sis. astutusmaksun) joka palautetaan viranomaistodistusta vastaan mikäli tamman omistaja ei käytäkään kyseistä oria lääketieteellisistä syistä, maksettava 15.5 mennessä.
Varsamaksu:500e, maksettava ennen tamman noutoa. Varsamaksun saa takaisin viranomaistodistusta vastaan. Orin omistaja tarjoaa ensisijaisesti uutta astutusta veloituksetta kahden kauden sisällä ja viimekädessä palautetaan koko summa (esimerkiksi tamman menehtyessä)

-Tamman tullessa Edellytetään että tamma on tullessaan terve ja vakuutettu.
-Kausi 2021 astutus pääasiallisesti luomuna tai sopimuksen mukaan
-Hoitomaksu 7e/pv tai varsan kanssa 10e/pv tai 200 ilman varsaa/250e varsan kanssa
-Mikäli tamma tulee kahtena kautena peräkkäin, tarjoamme edellisen kauden varsalle tunnistuksen irlannincob-kantakirjaan veloituksetta
Tamman noudon yhteydessä tamman omistaja saa astutustodistuksen ja syntymäilmoituksen allekirjoitettuna mukaan kun maksut ovat todistetusti hoidettu.

Yhteystiedot:
Mia Miettinen / p. 045 1276547
mia.miettinen@icloud.com

i. The Green Hills Samuel

ii.

iii.

iie.

ie.

iei.

iee.

e. Lotte van Gelinden

ei.

eii.

eie.

ee.

eei.

eee.